söndag 2 januari 2011

Happy New Year

För att det ska bli nyår på riktigt måste man väl stå och frysa i tunna strumpbyxor, medan händerna skakar så att den stackars skumpan nästan skvimpar över? Eller? Det kan ju låta konstigt, men faktiskt i någon sekund där vid tolvslaget saknade jag just det. Men bara i en liten sekund. För nyår i tropikerna har sina klara fördelar. Som att kunna grilla färska tigerräkor och bläckfisk. Och äta färsk, närvuxen sparris. Och inte ens tänka tanken att bylta på sig inför tolvslaget.

För första gången bokade jag en av de barbeque pits som finns på området, och det är ju galet smidigt. Någon fixar dit gasolen innan och efteråt är det någon annan som får den trista uppgiften att rengöra galler och diskbänk. Hur bra som helst.  Nog kunde man tänka sig att betala motsvarande 100 SEK för den servicen hemma också? :)

Så såhär bra hade vi det...

Bubbel till förrätten såklart
Och den såg ut såhär
Grillning av majs, kyckling, tigerräkor, bläckfisk och pilgrimsmusslor
Alla glada
Desserten intogs på balkongen
Innan vi flyttade oss till Marina Bay för att se de fantastiska fyrverkerierna
Tillsammans med 300 000 andra singaporeaner

Att vara i Marina Bay var alldeles underbart. Det uppskattades att det skulle samlas 300 000 personer i området för att se fyrverkerierna, kan ni ens föreställa er hur många det är? Jag kan inte. Och från första ljusstrålen över himlen jublades det konstant till det största fyrverkeri jag någonsin sett var över. Sån otrolig stämning, vilken glädje. Och ingen fylla, inget slagsmål. När det hela var över gick vi fint i kö till tunnelbanan, trängde oss inte och med singaporeansk effektivitet transporterades alla iväg i ett tempo som jag inte trodde var möjligt när jag först såg antalet människor som skulle förflyttas.

En riktigt bra start på ett år jag hoppas kommer bli ett av de bästa någonsin.

Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar